KTM 1290 SUPER DUKE GT 2023

ADVANCED SPORTS TOURING

Motocykl KTM 1290 SUPER DUKE GT přebírá výkonný vidlicový dvouválec s parametry jako z jiného vesmíru od modelu KTM 1290 SUPER DUKE R a kombinuje je s pohodlím a výbavou nutnou pro celodenní výlety ve dvou. Nyní však s řadou dalších technických vylepšení, rafinovaných úprav a nových funkcí.

MOTOR A VÝFUK

Brutální zátah ničím nenahradíš! Motocykl KTM 1290 SUPER DUKE GT, postavený na základě motoru se zdvihovým objemem 1301 cm3 z modelu 1290 SUPER DUKE R, je ve svém segmentu jasnou jedničkou. Tento vidlicový dvouválec ohromí výkonem a kultivovaným chodem, navíc přináší modernizace jako titanové sací ventily a přepracované komory rezonátoru. I při cestách s plným zatížením máš už od nejnižších otáček k dispozici obrovský krouťák, takže není třeba tak často řadit. Horské průsmyky tak budou hračka dokonce i s naloženými kufry a spolujezdcem za zády.

Bestiální motor modelu KTM 1290 SUPER DUKE GT perfektně doplňuje jeho suverénní vzhled. S výkonem 175 k a maximálním točivým momentem 141 Nm je to stejně tak zabiják superbiků jako cestovní křižník. Jedinečná kombinace vysoce kvalitních komponent, jako jsou např. titanové sací ventily, přispívá k mimořádné spolehlivosti a umožňuje extrémně dlouhé servisní intervaly 15 000 km. To je pořádná dávka dobrodružství.

PODVOZEK

Podvozek modelu KTM 1290 SUPER DUKE GT je technický zázrak. Zadání: využít obrovský vidlicový dvouválec bez kompromisů v oblasti výkonu a schopností při jízdách na dlouhých trasách, a to na okruhu i na veřejných silnicích. Díky využití špičkových komponent a nejmodernější technologie se nakonec povedlo vytvořit GT díky komplexnímu modelování podvozku, vývoji a konstrukčních procesům a technologiím.

Nápovědu najdeš v jeho jménu. Model KTM 1290 SUPER DUKE GT je určen pro rychlou a pohodlnou jízdu. Díky vytříbené ergonomii, elektronicky nastavitelnému podvozku a impozantní palivové nádrži je KTM 1290 SUPER DUKE GT perfektním společníkem na cesty.

ERGONOMIE A KOMFORT

Stvořen pro daný účel. Model KTM 1290 SUPER DUKE GT by nikdy neuspěl, pokud by se mu nepodařilo nabídnout jak vysoký výkon, tak také komfort při jízdě na dlouhé vzdálenosti. Proto je model GT vytvořen s ohledem na snadný pohyb a jednoduchou nastavitelnost při jízdě. Přidej k tomu možnost převézt jednoho nebo dva jezdce a pochopíš, proč je GT dokonalým strojem na dlouhé jízdy.

Pravděpodobně nejdůležitější součást KTM 1290 SUPER DUKE GT, řídítka, dávají jezdci naprostou kontrolu, umožňují vše, od drobných korekcí řízení až po nastavení odpružení a jízdních režimů pouhým stisknutím tlačítka. Dokonce i samotná řídítka lze všemožně nastavovat, v rozsahu více než 22 mm a 4 poloh. Model KTM 1290 SUPER DUKE GT je navíc standardně dodáván s vyhřívanými rukojeťmi.

KAPOTÁŽ A GRAFIKA

Model KTM 1290 SUPER DUKE GT je v pravém smyslu grand tourer – navržen tak, aby ujel neomezený počet kilometrů a aby poskytoval optimální ochranu před větrem a nepřízní počasí. Kromě špičkové povrchové úpravy zaujme KTM 1290 SUPER DUKE GT také novými bočními panely nádrže s úložnými prostory a USB přípojkou s funkcí dobíjení. Jediný svého druhu.

Agresivní maska se světlomety a displej dodávají modelu KTM 1290 SUPER DUKE GT sportovní, ale funkční vzhled.

Model KTM 1290 SUPER DUKE GT má do palivové nádrže integrovaná světla s přisvěcováním zatáček. Využívají trojici LED segmentů, které jsou řízeny snímačem náklonu systému MSC. V závislosti na náklonu může světlo KTM s přisvěcováním zatáček využít jeden, dva nebo všechny tři segmenty a vždy tak jezdci poskytne dokonalý přehled o tom, kam jede. Do světel s přisvěcováním zatáček jsou integrovány také LED ukazatele směru, což modelu KTM 1290 SUPER DUKE GT zajišťuje jedinečný a exkluzivní vzhled.

SOFTWARE A ELEKTRONIKA

Při využití plného potenciálu budeš mít KTM 1290 SUPER DUKE GT stále zcela pod kontrolou – to ti umožní jedinečné elektronické funkce tohoto motocyklu. Elektronika s citlivostí na náklon dokáže zajistit maximální přilnavost a optimální trakci při brzdění i akceleraci – při dálkových jízdách i stíhání superbiků.

Model KTM 1290 SUPER DUKE GT je vybaven vyspělou elektronikou, která jezdci umožní bezezbytku využít jeho GT potenciál.

PŘÍSLUŠENSTVÍ A ZAVAZADLA

Vyjeď s motocyklem KTM 1290 SUPER DUKE GT tak daleko, jak se odvážíš, a uprav si jej podle svého vkusu pomocí sortimentu příslušenství a možností pro přepravu zavazadel KTM PowerParts. Veškeré příslušenství KTM PowerParts je vyvíjeno speciálně pro konkrétní stroj KTM, proto perfektně doplňuje jezdce a zajistí, že díly přímo od výrobce stroji dokonale padnou.

544 900 Kč

Technické parametry

Motor

ZDVIHOVÝ OBJEM1301 cm³
VÝKON V KW128.7 kW
KROUTICÍ MOMENT141 Nm
DRUH KONSTRUKCE2-cylinder, 4-stroke, V 75°
VRTÁNÍ108 mm
ZDVIH71 mm
STARTÉRElektrický startér
MAZÁNÍNucené olejové mazání se 3 olejovými čerpadly
PŘEVODOVKA6stupňová
CHLAZENÍKapalinové chlazení
SPOJKATřecí spojka PASC (TM), hydraulicky spínaná
EMSKeihin EMS s RBW a tempomat, dvojité zapalování
CO2 EMISSIONS133 g/km
SPOTŘEBA PALIVA5.99 l/100 km


PODVOZEK

PROVEDENÍ RÁMUChrom-molybdenový trubkový prostorový rám, obalovaný práškem
PŘEDNÍ ODPRUŽENÍWP poloaktivní zavěšení USD Ø 48 mm
ZADNÍ ODPRUŽENÍWP poloaktivní zavěšení Monoshock
ZDVIH PÉROVÁNÍ (VPŘEDU)125 mm
ZDVIH PÉROVÁNÍ (VZADU)156 mm
PŘEDNÍ BRZDA2 x čtyřpístkový radiální pevný brzdový třmen Brembo v monobloku, plovoucí
ZADNÍ BRZDADvoupístkový pevný brzdový třmen Brembo, brzdový kotouč
PRŮMĚR KOTOUČE PŘEDNÍ BRZDY320 mm
PRŮMĚR KOTOUČE ZADNÍ BRZDY240 mm
ABSBosch 9ME kombinované ABS (včetně ABS pro zatáčení a režimu supermoto, vypojitelné)
ŘETĚZ525 X-Ring
ÚHEL HLAVY ŘÍZENÍ65.1 °
SVĚTLÁ VÝŠKA141 mm
VÝŠKA SEDADLA835 mm
KAPACITA NÁDRŽE (PŘIBL.)23 l
SUCHÁ HMOTNOST209 kg
544 900 Kč